torsdag 14. juni 2012

Nok en god kake!


Eplekake hører liksom høsten til.....og faller i smak hos de fleste. Som liten likte jeg ikke eplene i eplekaka, og også i dag merker jeg at jeg ikke overlesser med eplebiter :)
Siden det ikke er høst nå (været er riktignok litt høstaktig), må vi bruke det som er i sesong.... Hva med rabarbra? Eller plommer, når de kommer på trærne....?

Det enkleste er ofte å bake kaker i stor langpanne. MYE kake, fint å fryse ned og man gjør jo samme jobb som når man baker liten form.
Dagens oppskrift er en NYDELIG kake - som kan varieres i det uendelige. Og da mener jeg at alt er lov her. Bytt ut eplene med: Friske bær, nøtter og tørket frukt eller kun sukker og kanel på toppen.

Til "Kathrines turkake", i stor langpanne, trenger du:

250 g meierismør
400 g sukker (bytt gjerne ut noe av sukkeret med brunt sukker)
800 g mel
1 egg (kan sløyfes, hvis man har allergi)
1 heeeeel liter med ferdig vaniljesaus (LYKKE....hehe)
2 ts vaniljesukker (eller skrap 1 vanniljestang tom for frø... ekstra luksus.)
6 ts bakepulver
sukker/kanel til pynt
4 epler

Start med å blande alt det tørre i en stor bolle - IKKE sukkeret. Smelt smør i en stor kjele, over middels varme. Når det er smeltet, ha i sukkeret. Rør godt, og hell over vaniljesausen. Visp til en jevn masse. Slå av platen og la blandingen avkjøles litt.
Bland det våte med det tørre. Jeg bruker bare en håndvisp her. Når massen er glatt og fin, heller du den over i formen.   Skrell rabarbrastilkene, og del dem i passende biter. Trykk dem godt nedi kaken.
(Hvis du ønsker en helt "plain" kake, uten frukt, har du over sukker og kanel og setter den inn. )
Kaken skal stekes på 180 grader, i ca 40 min.

Hva med å servere den lun, med krem eller vanilje-is?

Kaken holder seg i kjøle skap i 1 uke, lett. Er egentlig mer smakfull dag 2 og 3.



Enjoy! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar