mandag 11. juni 2012

Klare for den ultimate sjokoladekake?

Velger å kjøre reprise på et innlegg fra i fjor, fordi denne fortjener en relansering!
Min venninne Annie introduserte meg for denne i en barnebursdag... og det oppstod kjærlighet, fra min side :)


Jeg lover at jeg aldri kommer til å bake noen annen sjokoladekake enn denne. No need. Denne dekker alle behov: Som dessert, som bursdagskake, som "midnight snack" med kald melk osv. (Nå har jeg ikke prøvd den som nattmat, men kjenner inni meg at det kommer til å funke! )
Synes alltid det er så vanskelig å bake saftige sjokoladekaker i langpanne. Men denne, er virkelig fantastisk. Til og med glasuren er noe for seg selv.
Så folkens, denne kaka blir ikke gammel i kjøleskapet.
Oppskriften er til en stor langpanne.

Til "La bomba - sjokoladedrøm" trenger du:


5 egg
1 bx seterrømme
4 dl vann
400 g meierismør
8 ss kakao
9,5 dl mel
9 dl sukker
2 ts natron
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker/ eller ekstrakt

Begynn med å blande alt det tørre, utenom kakaoen. Smelt smøret i en kjele, ha i vann og kakao. Rør godt ut evt klumper. Avkjøl litt. Bland eggene med rømmen og ha oppi det tørre, hell så over kakao/smør/vann blandingen og rør godt. På forhånd har du gjort klart langpannen med bakepapir, så det bare er å helle røren over. SLIKK BOLLEN - det er en ordre! :)
Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i ca 45 minutter.

Når kaken er ferdig stekt, starter du med glasuren.
Du trenger:
100 g meierismør
2 plater kokesjokolade, mørk
500 g melis
1 bx philadelphia naturell, eller aprikos

Smelt smør og sjokolade på svært lav varme, så sjokoladen ikke blir ødelagt.
Avkjøl, og rør i egget. Ha blandingen over i en bolle, med kremosten. Jeg liker å bruke den med aprikos, for en liten ekstra spiss. La blandingen bli skikkelig avkjølt. Bland så i melisen, til passelig tykkelse.
Når kaken er avkjølt, er det bare å helle på glasuren i et deilig tykt lag på toppen. Sett kaken kaldt, eller stapp i deg et stykke med det samme... hehe :)
Bak den gjerne både en og to dager før den skal brukes.... holder seg fint.




Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar