lørdag 2. juni 2012

Laksetartar med friskt følge


Laks er og blir en av mine favoritt råvarer. Både rå, kokt og stekt. Hele året gjennom.
I dag skal du få oppskriften, på en deilig og frisk tartar. Denne serverer jeg både som lunch, forrett og kveldskos.



Til frisk laksetartar trenger du:

Salmalaks
Vårløk
Rødløk
Gressløk
Ingefær
Mango
Avokado
Agurk
Chili
Lime
Honning
Sukkererter
Koriander
Salt/pepper
Bladpersille



Begynn med å dele laksen i fine små terninger. Bland fisken med finhakket rødløk,bittelitt revet hvitløk og ingefær, salt/pepper og hakket bladpersille. Gå løs på mangosalsaen nå: Terninger av moden mango,andes med terninger av avokado og hakket vårløk. Rens agurken fri for de våte kjernene og ha over fine små biter. Salte og pepre litt, før du blander i ringer av renset chili og en liten dråpe limesaft. Vær raus med korianderen!
Deretter blander du en liten dressing av limesaft og litt flytende honning. Smak deg frem. Den skal ikke oppleves som søt. Ha denne over fisken til slutt og bland godt. (Må gjøres rett før servering.)
Form små kaker av laksen som du danderer pent på en tallerken. Jeg bruker metallringer for å få en fin fasong, men dette er jo en smaksak.
Legg opp mangosalsaen ved siden av og pynt med noen oppdelte sukkererter.

Det er definitivt et snev av sommer over denne retten - noe som er nødvendig siden sommeren plutselig forsvant......


Enjoy! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar