lørdag 9. juni 2012

Fish & chips

En veldig enkel og smakfull fiskerett å servere er gode gamle "Fish & chips". Her kan du sette din egen touch på alt fra friteringsrøra, til sausen du serverer ved siden av. Og hva med å lage dine favorittpoteter som tilbehør?

Til mine fish & chips trenger du:

Torskefilèt (eller annen fiskefilèt du liker)
Øl
Egg
Hvetemel
Olje
salt/pepper
poteter (eller ferdig pommes frites)
Rømme
majones
Sylteagurk
Vårløk
Urter... persille eller basilikum


Start med å lage sausen til å dyppe fisken i. Rør sammen majones og rømme. Det skal være 2 deler majo og 1 del rømme. Finhakk sylteagurk, vårløk og urter - smak til med salt/pepper. Ferdig!
Bland frityrrøra: Visp sammen 1 dl hvetemel, salt, 1 dl øl, 1 egg og 1 ss olje. Den skal være litt tykk, så den henger fast på fisken.
Sett pommes frites i ovnen og stek dem sprø.
Kjøp en olje som egner seg til fritering, og varm den godt opp i en panne før du sørger for at alle fiskebitene er dekket av røren. Fisken bør ikke være altfor tykk.
Stek fisken godt på hver side, la den få en fin sprø og gyllen overflate. Når den er ferdig lar du den renne av seg på et papir før den serveres.




 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar