Jeg liker godt å ha ting i fryseren, som er raske å varme opp hvis Ulrik er sulten. Gjerne som lunch i helgene, eller kveldsmat når det er hverdag.
Denne oppskriften forsøkte jeg etter at min favorittbaker "Buddy", fortalte om sine mini-calzone.
De er hverken fancy eller vanskelige å lage - og kun fantasien setter grenser for alt det gode du kan fylle dem med.
Til mine mini-calzone trenger du:
Pizza deig (lag selv!)
Ricotta
Mozarella
Vårløk
Muskat nøtt
Egg
Basilikum og persille
salt/pepper
Start med å sette en pizza deig til heving. (5 dl hvetemel, olivenolje, 1/2 pakke gjær, salt og lunkent vann.)
Bland sammen de 2 ostene i en bolle. Hakk mozarellaen.
Hakk så vårløk, og urter - bland dette sammen med et egg i osten. Salte og pepre. Hemmeligheten er revet fersk muskatnøtt.
Bland alt godt sammen, og sett kaldt til deigen er klar.
Kjevle så ut deigen forholdsvis tynt, men tykt nok til at den ikke revner. Stikk ut sirkler, med en litt stor kopp.
Ha en skje med fyllet i midten på hver lille sirkel, og pensle med egg rundt kanten, så den ikke går opp under steking. Bruk en gaffel til å trykke rundt kantene, slik at det blir tette halvmåner.
Pensle alle pizzaene med egg før steking og ha gjerne på noen sesamfrø.
Stekes på 225 grader i ca 10-15 min. Går ganske fort, så følg med!
Overraskende gode :)
Enjoy!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar