søndag 6. september 2015

Spicy kamskjell med aspargesKamskjell... virkelig en fantastisk og delikat råvare. Kjøp dem gjerne ferske, hvis du kan. Du trenger ikke være redd for at det er vanskelig og åpne dem : Legg skjelllet i hånden din med den flate siden opp. Bruk en skarp kniv, vipp skjellet forsiktig litt opp, stikk kniven inn og skjær over musklen så skjellet åpner seg helt. Pass på at du skjærer så tett inntil skjellet som overhodet mulig. Kamskjell må jo ikke gå til spille.

Så er det bare å rense. Det eneste du trenger å sitte igjen med er et perfekt hvitt kamskjell. Bruk fingrene og fjern hinnen rundt, der sitter alt du ikke vil servere. Er det rogn, er det godt å ta med i stekepannen.
Lag en rask marinade av nøytral olje, hvitløk, chili og 1 ts curry. Riv litt limeskall og bland i, før kamskjellene får ligge der i ca 1 time.


Når du nå skal steke skjellene, tørker du av både hvitløk og chili. Sett på en stekepanne, som får bli skikkelig varm. Jeg steker de ganske hardt,  kun 20-30 sekunder på hver side.
Marinaden har jeg i en kjele, varmer opp så hvitløk og chili avgir masse smak. Sil oljen og ha den tilbake i kjelen uten biter. Press i saften av 1/2 lime og blander i litt creme fraiche. Smak til med salt, sukker og pepper.
Saus = fix ferdig!
I dette tilfelle ble det servert stekte grønne asparges til.
Enkel og svært smakfull forrett.I morgen skal jeg dele en utrolig god og morsom potetoppskrift: Potetrull.


God middag :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar