Andebryst er rett og slett nydelig. Saftig og mørt dersom det er stekt riktig. Tilbehøret kan du tilpasse etter hva du har i kjøleskapet - veldig allsidig kjøtttype.
I går serverte jeg rosastekt andebryst, med ovnsbakte beter og søtpotetmos med ingefær.
Smakfullt!
Start med å dele opp ditt utvalg av beter. Jeg hadde rødbeter, sellerirot, persillerot, rødløk og noen av disse stripete betene.
Legg disse i et ildfast fat, salte, pepre og ha over litt flytende honning. Stek på 180 grader i ca 1 time.
Kok biter av søtpotet til de er møre. Mos godt og bland i noen cm med revet fersk ingefør, smak til med salt og pepper. Ha gjerne over noe av stekesjyen etter andebrystet før servering.
Deretter er det bare å rute andebrystet. Etter det har fått på salt/pepper, legger du det med skinnsiden ned i en tørr og kald stekepanne. Stek med denne siden ned til fettet har smeltet og du har en sprø, fin og bruk "svor".
Etterstek i ovnen på 180 grader i ca 15 min. La det hvile i 10 min etter steking.
Betene blir så søte og gode. Jeg bruker en liten dråpe med balsamico (med fikensmak) til slutt, for å bringe inn litt syre i retten. Passr perfekt og gir den et skikkelig kick.
God søndagskveld!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar