tirsdag 27. oktober 2015

Laks og hummersaus


Spiser dere mye fisk? Vi er veldig glade i fisk, og synes det er lite som topper en deilig fiskemiddag!
Dette er en fiskerett som også kan serveres som festmiddag, med enkle små løft.
Men i dag løftet den hverdagen.
Du trenger:

Laksefilèt
Poteter
Gulrot
Rødløk
Hvitløk
Fløte
Hummerkraft/fond
Hvitvin
Urter (persille-dill)

Start med å kutte potetene i tynne skiver. Jeg bruker en mandolin til dette. Ha over olje, salt og pepper og sett dem i ovnen på 220 grader. (tar ca 15-20 min å få dem sprø og fine på utsiden og myyyke på innsiden)

Fres løkbåter, gulrot og hvitløk lett. La alle smaker komme ut. Hell over litt hvitvin og la det koke inn før du heller over oppkokt fløte og kraft. Smak deg frem med salt og pepper. Evt mer syre-feks sitron.

Stek laksen på 180 grader i ca 10-12 min, avhengi av tykkelsen på skivene.

Deretter er det bare å legge pent opp, og nyte maten.









God middag! :)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar