tirsdag 25. august 2015

Liker du lasagne?

En klassiker på middagsbordet for mange familier. Men har du tenkt på hvor mange variasjonsmuligheter du egentlig har her? Hva med å blande en raus mengde fetaost i den hvite sausen? Eller lage den som ren vegetar, med aubergine, squash, bønner og annet godt?

I dag skal jeg uansett minne deg på hvor god den originale varianten er - for det er den virkelig!
(Dette er nå min variant av originalen....)
Du trenger:

Karbonadedeig
Løk
Hvitløk
2 bx hakkede tomater
kyllingbuljong/fond
Gulrot
Stangselleri
Muskat nøtt
Smør
Hvetemel
Melk
Creme fraiche
Salt, sukker, pepper
Frisk basilikum
Lasagneplater
Revet ost

Start med å frese løk og hvitløk så smakene kommer skikkelig ut. tilsett karbonadedeig og brun.
Hiv oppi tomatene, og en fond kopp. Ha over rikelig med revet gulrot - det gir en fin og rund sødme man ikke vil være foruten.
La dette småputre til smakene sitter - smak til underveis med krydder, og sukker. Du må ha i litt sukker!

Da er det bare å starte med den hvite sausen. Det kan du sikkert: smelt smør, ha i hvetemel og spe med melk. Rør og spe til du har en glatt og fin saus. Passe tykk. Smak til med krydder og masse deilig revet muskatnøtt.
Så er det bare å legge lagvis: kjøttsaus, plater, hvit saus.osv, osv. Avslutt med plater, hvitsaus og revet ost. (Av ost bruker du det du/ungene liker - min variant har jarlsberg!)
Stek på 220 grader i ca 30 min.

I mellomtiden kaster du sammen en salat!
Bruk litt ulike varianter, se hva de har i butikken, og gå for noe annet enn det du kjenner neste gang.
Ruccola, tomater, sukkererter, avocado, hakkede basilikumblader,  bønner, olivenolje salt og pepper.
Done :)



Salaten ser så mye mer fristende ut når den er full av farger og teksturer.
Jeg glemmer hvor godt dette smaker mellom hver gang... havner altfor sjelden på bordet her.

Kos dere med middagen i kveld!

1 kommentar: