søndag 23. august 2015

Helgemat med tørt brød - har du prøvd?

Håper alle har nytt det fine været i helgen, enten det har vært i skogen som oss eller på stranden.
Vi tok turen i Lillomarka på jakt etter sopp, men uten hell. Derimot  så vi disse fantastiske sommerfuglene.



I helgene har vi ofte litt finere frokost enn i den hektiske hverdagen, og alles favoritt er "Arme riddere"!
Har du prøvd det før? Hvis ikke, bør det stå på planen som kveldsmat i kveld.
Dette er typisk restemat, og har du noe gammelt brød liggende er det tipp topp.
Ridderne kan bli så sunne eller usunne du vil - mine er sunne. Jeg bruker grovbrød, og ikke loff som mange liker. Uansett, du velger!
Gjør slik: 
Visp sammen ett egg , 1/2 ts vaniljesukker og 1/2 ts kanel. Spe så med litt melk. Til det ene egget bruker jeg ca 1,5 dl  lettmelk.
Deretter skjærer jeg skorpene av brødet  og setter på en stekepanne så den blir god og varm.
Dupp brødskivene, en etter en, i blandingen så de blir gjennomtrukket. Stek til de blir gyldne på begge sider.




Man må gjerne nyte dem som de er...... men vi spiser dem med hjemmelaget syltetøy. Skal vi være skikkelig råflotte bruker vi friske bær og lønnesirup. Variasjonsmulighetene er uendelige: Sjokolade? Is? Rømme? Krem? Mmmmmmmm ......:)

Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar