mandag 24. august 2015

Den viktige mandagsmiddagen!

Ny uke, nye muligheter! :)
Jeg liker å kick-starte uken med en god middag... for å forlenge den gode helgefølelsen.
Hva med en biffmiddag? Med litt lett tilbehør er dette en super måte å lage litt ekstra kos i hverdagen. 


Kjøp den biffen du liker - jeg kjøper alltid entrecote. Det har litt mer fett og slintrer, men smaker også  så mye mer enn magrere kjøtt. I stede for å kjøpe små biffer, prøv deg på ett større stykke du steker/griller helt. Her har jeg en biff på ca 600 gram. 
Start med å la kjøttet få romtemperatur. Krydre godt med salt, pepper og gjerne en krydderblanding liknende den jeg har på bildet under. 



Det trengs ofte mer krydder enn man tror på et tykt stykke kjøtt, så vær raus. 
Jeg grillet mitt stykke godt på begge sider, og etterstekte det på indirekte varme i ca 8 min. Du kjenner på kjøttet når det er medium. (Venn deg til å ta på kjøtt både før , under og etter steking, du finner fort ut av hvordan det kjennes ut når du er fornøyd med stekegraden) 
La det hvile i ca 10 min, så kjøttsaften setter seg skikkelig. Utgjør stor forskjell. 





Som tilbehør har jeg grillet noen mini-purre,  enkelt og greit, og veldig godt! 
Med en så saftig biff er det slett ikke nødvendig med noen saus..... men hva er vel bedre enn en god bernaise?!?! :)

God middag! 


1 kommentar:

  1. Det ser fantastisk ut! Takk!

    Hilsen Morten

    SvarSlett