lørdag 13. august 2011

I LOVE CHEESE



Jeg har egentlig alltid vært glad i ost... men svært lite eksperimentell. Brie, ridder, camenbert, chèvre .... alltid likt. Men de gode, kraftige blåmuggene kom senere, etter mange års prøvesmaking.
Ost hører høsten til, for min del.
I kveld gjør jeg et unntak, og serverer en litt høsttypisk forrett: Ovnsbakt Camenbert, med deilig tilbehør.

Du trenger:

Camenbert (enten en skikkelig stor en.. eller en liten til hver middagsgjest)
Honning
Valnøtter
Pinjekjerner
Tørkede aprikoser (eller annen tørket frukt)

Sett ovnen på 200 grader. Fjern forsiktig "lokket" til osten, altså det litt tykke hvite laget. Men KUN på toppen. Legg osten i en liten ildfast form, hvis du har.
Sett den i ovnen, og følg godt med. Osten skal bli løs og fin, men skal ikke boble eller skifte farge. Tar ca 5 minutter.
I mens finner du frem en kjele, og lunker 3 ss honning. Hakk noen tørkede aprikoser og la dem bli litt varme i honningen. La smakene blande seg!
Bruk en stekepanne og rist hakkede valnøtter og pinjekjerner lett.

Når du har tatt ut osten heller du bare over honning/aprikosmixen, og de varme nøttene.
Du kan bare servere den som den er.. eller med litt godt brød!


En ting til, bare:  Hvis du fremdeles drikker rødvin til ost.... gjør meg en tjeneste og prøv portvin! ( Du får et nytt liv :)

Enjoy! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar