søndag 21. august 2011

Enkel laks - og enda enklere mangodessert!

I går stod det fisk på menyen. Laks. Skulle egentlig servere ørret, men fant ingen butikk som hadde noe filèt igjen.


 











Til min lakserett trenger du:

Laksefilèt
Blomkål
Spinat (kan være frossen)
Små poteter
Fløte
Gulrot
Fenikkel
Rødløk
HVitløk
Sellerirot
Tørkede aprikoser

Start med å koke potetene nesten ferdig. Ta de av platen og hell av vannet. De skal stekes senere.
Så er det sausen. Fres biter av gulrot, selleri, løk og hvitløk i smør/olje. Hell på ca 1 glass hvitvin, og la det hele koke ned til det halve. Hell over fløte, slik at grønsakene er dekket. Bruk fiskekraft hvis du har, eller kjøp flytende fiskefond. Smak deg frem til hvor mye som trengs. La hele blandingen koke skikkelig inn. Lav varme...laaaang tid. Den skal tykne.
Fres rødløk og fenikkel i varm stekepanne. Bruk litt sukker for å runde av smakene. Når dette er mørt, ha over hakkede tørkede aprikoser.
Kok blomkålen helt mør i saltet vann. Mot slutten av koketiden ha i spinat. Hell av kokevannet, nesten alt og ha i noen dråper fløte. Hell alt dette i en blender og mos til purè. Blandingen får en nydelig grønn farge. Hell tilbake i kjelen og smak til med salt og pepper.
Bak laksen i ovnen på 200 grader... i ca 15 min. Selvsagt avhengi av størrelsen på stykkene.
Stek potetene i varm panne, med noen fedd hvitløk, for en lett aromatisk smak.
Finito!


Mangodessert:

Del mango i passe biter. Riv over skallet av 1 lime og bruk også litt av saften. Bland ut i bx creme fraiche med melis og hakket mynte. Smak til. Legg opp i boller eller glass.
Enkelt, greit og en lett avslutning på måltidet.


Ha en strålende søndag, dere. I dag blir det pizza til middag her. Kyllingpizza.
Gleder meg allerede!

Snakkes :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar