Den gamle traveren, Brødpudding, kom virkelig i vinden igjen etter å ha blitt laget på 4-stjerners middag i vår. Og hvilken genial dessert det er. Få og enkle ingredienser, skaper en smakfull og mild avslutning på en god middag. Gjør den sommerlig med jordbær!
Boller eller loff, eller annet bakverk av den søte sorten. (bruk rester)
Fløte
Egg
Sukker
Jordbær
Kesam med vanilje
Også denne desserten lager jeg i porsjonsformer. Lag den klar, tiiiimer i forveien og la den trekke i kjøleskap.
Del ditt valgte bakverk i biter og fyll opp hver enkelt form. Press det litt sammen. Pisk 2 egg og 1 pk fløte lett sammen, og rør inn litt sukker. (IKKE mye hvis bakverket er søtt fra før. Med loff kan du "dra på litt mer".)
Hell fløtemixen over i formene. Brødet vil trekke dette til seg, så fyll på litt mer før steking.
Stekes på 180 grader i ca 20 min. De skal stivne, men fremdeles være myyyyke og fine.
Server med lett moste jordbær, og en liten dæsj vaniljekesam.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar