onsdag 22. juni 2011

Dessert for regnfulle sommerkvelder

Den gamle traveren, Brødpudding, kom virkelig i vinden igjen etter å ha blitt laget på 4-stjerners middag i vår. Og hvilken genial dessert det er. Få og enkle ingredienser, skaper en smakfull og mild avslutning på en god middag. Gjør den sommerlig med jordbær!

Til min brødpudding trenger du:

Boller eller loff, eller annet bakverk av den søte sorten. (bruk rester)
Fløte
Egg
Sukker
Jordbær
Kesam med vanilje


Også denne desserten lager jeg i porsjonsformer. Lag den klar, tiiiimer i forveien og la den trekke i kjøleskap.
Del ditt valgte bakverk i biter og fyll opp hver enkelt form. Press det litt sammen. Pisk 2 egg og 1 pk fløte lett sammen, og rør inn litt sukker. (IKKE mye hvis bakverket er søtt fra før. Med loff kan du "dra på litt mer".)
Hell fløtemixen over i formene. Brødet vil trekke dette til seg, så fyll på litt mer før steking.
Stekes på 180 grader i ca 20 min. De skal stivne, men fremdeles være myyyyke og fine.

Server med lett moste jordbær, og en liten dæsj vaniljekesam.




Aaaaah......:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar