fredag 20. mai 2011

Grilltilbehør - 3

De som har vært hos oss og spist grillmat, har garantert fått servert en eller annen variant av couscous. Ofte en couscous-salat.
Det fantastiske med disse grynene, er at de kan smakssettes med alt mulig digg. Og derfor varieres i det uendelige. Likevel har jeg jo mine favoritter.
Til min grillsalat med couscous, trenger du:
Couscous
Vårløk
Sopp
Lime
Hvitløk
Chilli
Karripulver
Buljong
Sukkererter
Agurk
Tomater
Friske urter (persille,koriander)
Stangselleri

Lag couscous`en som beskrevet på pakken, men ha litt kyllingbuljong i vannet for ekstra smak. Varm opp en generøs mengde olje i en kjele, og ha i knust hvitløk, chilli og karripulver. NÅ begynner det garantert å lukte deilig på kjøkkenet ditt :) Del soppen i små biter og ha over i oljen. Pass på temperaturen , slik at ingenting brenner seg.
Hakk alle grønsakene i små terninger og ha i en stor bolle. Ta ut den våte kjernen av agurken før resten hakkes. Bland i den ferdige couscousen og hakkede urter. Til slutt heller du over den smakfulle, varme dressingen som er prikken over i`en og presser i saften av 1 eller 2 lime - gjerne litt revet skall også.
Bland godt og smak til med salt og pepper. La salaten stå på benken i 1 times tid for å trekke smak.


Ofte, bruker jeg rester av denne salaten, dagen derpå og steker laks for å blande i. Smaker også nydelig.
Arild liker å ha en rømmebasert gresk dressing variant ved siden av. ( Rømme, hvitløk, persille,salt/pepper og revet agurk)



Vi skal nok grille i kveld, men først skjer det masse gøy her i huset :)
Ha en herlig helg, alle sammen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar