torsdag 12. mai 2011

Grilltilbehør - 2

Man kommer vel ikke unna potetsalaten, når det først er snakk om tilbehør til grillmaten. Den kan være veldig god, god eller ikke god i det hele tatt.
Men hjemmelaget er alltid bedre enn den man kjøper på butikken. Sånn er det, og  sånn blir det :)
Potetsalat er en rett som har like mange oppskrifter, som det finnes grillmestere på kloden.
Min er tradisjonell, med noen småtriks som gjør den spennende på smak.
Du trenger:
Små poteter
Rødløk
Hvitløk
Vårløk, eller gressløk
Sylteagurk
Stangselleri
Eple
Majones
Rømme
Sterk sennep
Salt/pepper

Del de små potetene i to før de kokes i lettsaltet vann. Når de er ferdige la de dampe godt fra seg på platen. Jeg liker at salaten har litt ulike teksturer, så ikke stress med at bitene skal være like store når du kutter opp grønsakene. Ha oppkuttet selleri, 1 ss rå rødløk, eple, sylteagurk (finhakket) og vårløk i en bolle sammen med lune potetbiter. Varm en kjele med olje og ha over rødløk og hele fedd med hvitløk. Disse skal tas ut og bare gi aroma, så mos dem bare lett med et knivblad. Ha over et lite strø med sukker. Varmebehandles til løken er blank og fin.  Når alt er over i bollen, blander du dressingen. Jeg liker å ha litt mer majo enn rømme.... ca 60/40 fordeling. 1 ss sennep gjør underverker(selv om du i utgangspunktet ikke er like glad i sennep som jeg). Du kan også bruke noen ss av laken til sytlteagurken, som gir en fin spiss. Bland dressingen med potetblandingen i bollen.
Alt av friske urter passer.. basilikum, persille, koriander, rosmarin, dill osv. Bruk litt finhakket av det slaget du har.
Pass på å lage den litt tid i forveien... gjerne kvelden før, eller tidlig på dagen. La den stå i kjøleskap, men husk å ta den ut en times tid før servering.


Kommer med en fin fin oppskrift på en potetsalat uten rømme/majo litt senere.Ha en fin kveld videre :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar