søndag 15. mai 2011

Arilds nye biff

Som noen av dere vet, er min mann svært glad i en god biff. En ganske lang periode bestilte han det hver eneste helg. Og plutselig, forståelig nok, ble han lei. Det gikk laaaang tid uten biff her i huset, og når vi laget en biff-cæsarsalat i helgen, smakte den derfor ekstra godt.

Nå er det sashimi av Salmalaks som står høyt i kurs.(Har vært en liten favoritt dette også.) Den serveres oftes i tynne skiver, med det sedvanlige tilbehøret: Soyasaus, vårløk, sukkererter, sesamfrø, wasabi og syltet ingefær.
Jeg valgte å eksperimentere litt på fredag og laget sashimiruller.


Til mine Salmaruller trenger du:
Salmalaks
Vårløk
Avokado
Sukkererter
Soyasaus
Wasabi
Syltet ingefær
Ristede sesamfrø
Koriander
Saften av 1 lime

 Rist sesamfrøene i tørr panne. Del laksen på langs, slik at du får lange fine (tynne) strimler.  Del opp avokadoen og vårløken i litt avlange biter, store nok til at det kan rules noe rundt.
Rull laksebitene rundt en bit vårløk og en bit avokado. Når tallerkenen er full av biter, deler du sukererter på langs og pynter rundt på fatet. Strø på sesamfrøene, og rikelig med, min favoritt, hakket koriander. Bland sammen soyasaus, lime og en klekkelig bit wasabi. (Jeg liker at sausen har litt "punch"!) Drypp saus over hver enkelt bit.I kveld lager jeg potatoskins, til Farmen finalen. De skal fylles med bacon, løk og mozarella.


God søndagskveld, alle sammen :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar