mandag 6. august 2012

Pizzaiola


Jeg ser mye matprogrammer på tv. Både nytt og gammelt, fra inn- og utland. I det siste har jeg sett endel på Buddy.. som i utgangspunktet er god på kaker og bakverk, men som også elsker å lage mat generellt. Med Italiensk bakgrunn, og stor apetitt må det bli bra. Veldig ujålete og enkle smaker - perfekt!

I dag skal dere få oppskrift på en rett som er inspirert av han: Biff Pizzaiola!
Det fantastiske med denne Pizzaiola-sausen er jo at den kan brukes til alle typer kjøtt, kylling og til og med hvit fisk!



Til min Biff Pizzaiola trengr du:

Entrecote (tykke stykker)
3 fedd hvitløk
1 rødløk
1 rød paprika
1 gul paprika
Rød chilli
Portobello sopp
Hvitvin
Panchetta (eller bacon terninger)
Litt flytende kraft (okse, kylling)
Frisk oregano
Frisk Persille
Frisk basilikum
Parmesan (som du river selv!! )
2 bokser med hermetiske tomater
Salt/pepper
Sukker


Ha en middels varm panne med høye kanter til dette. Start med å dele hvitløken i skiver og frese denne i olje. Del soppen i passe biter og ha over. Spe på med litt ekstra olje, da soppen suger til seg det som er. Ha båter av rødløken over, slik at denne blir blank og søt.
Rens begge paprikaene, del båter og fres sammen med alt det andre i pannen. Når alt er mykt og fint, har du over et halvt glass med tørr hvitvin, og lar det koke inn. Bruk ca 1 ss kraft, før du tilsetter boksene med tomat. Salte og pepre.
Deretter kan dette godt stå å småputre i 30 min- 1 time. Det skal bli en ganske tykk saus. Smak til igjen med salt og pepper. Stek kjøttet, slik du foretrekker og la det hvile.
Hakk deretter urtene - det utgjør hele forskjellen med den friske oreganoen!
Vær raus.

Legg så opp retten, enkelt og greit. Kjøtt på tallerkenen - saus over - rikelig med revet parmesan og kanskje til og med noen pinjekjerner!

Jeg serverer denne retten uten mer tilbehør. Det trengs rett og slett ikke, da den er full av deilige grønsaker og smaker. Ingen vits i å overdrive,vel :)


Har du noen favoritt tv-kokker?

Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar