Her i huset driver vi å forbereder høsten og vinteren. Heldigvis har jeg en mann som også liker å hjelpe til med å plukke bær, og rense. Han plukker.. og jeg sylter!
Jeg spiser sjelden eller aldri syltetøy på brødskiva, bortsett når jeg har tilgang på hjemmelaget.
Mine topp 3 på syltetøyfronten, er:
SOLBÆR
BRINGEBÆR
Klassiker, som alle liker. Mye smak, men helt avhengi av rett sukkermengde når man sylter. Frys også noen hele bær, som dere kan bruke i bakst og desserter.
BLÅBÆR
For meg finnes det ikke noe bedre syltetøy enn blåbær! Norske blåbær.. rørt med litt sukker. Kan brukes til alt - og smaker fortreffelig utover høsten. Pannekaker og vafler løftes flere hakk. Aaaah.
Selv om det kanskje er litt stress mens det står på, så er det virkelig verdt å gjøre jobben og lage eget syltetøy. Det er man veldig takknemlig for hver eneste gang man serverer det utover i den mørke tiden.
Enjoy! :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar