mandag 13. august 2012

Flyvende jacob - Asian style!

Vi gjør det enkelt igjen, og lager en variant av Flyvende jacob. Denne gangen er den fra Asia.

Til min "Asiatiske Jacob" trenger du:

1 Grillet kylling
1 Rødløk
2-3 fedd hvitløk
Sopp (ta det du liker)
1 bx Kokosmelk
1 bx Creme fraiche
1  pk Bacon
Ananas
Cashewnøtter (kan sløyfes, selvsagt)
Kyllingkraft/buljong
Koriander

Riv opp en grillet kylling, og ha den over i en ildfast form.
Fres godt med hvitløk (3 fedd) og en rødløk i båter, i ei stekepanne - etterfulgt av bacon og sopp. Gjør dette i 3 omganger, slik at det blir stekt og ikke kokt. Viktig.
Ha alt over i formen og bland godt. Salte og pepre. Kok opp blandingen av kokosmelk og creme fraiche, og bland inn buljongen. Smak til. Kun et lett oppkok nødvendig.
Bruk hermetisk ananas, og hakk dette i passende biter. legg over til slutt sammen med ristede cashewnøtter (uten salt, hvis du har)
Hell kokosmelk-blandingen over og stek i ovnen på 220 grader i ca 25-30 min.

Lag en enkel "asiatisk salat" til: koriander, gulrot, agurk og vårløk. Bruk ostehøvel til å lage strimler av gulroten og agurken, hakk løken fint. Lag dressing av olje, lime og honning, som blandes med salaten.

Server det hele med ris.




Enjoy! :)





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar