tirsdag 22. mai 2012

Hvitløkstoast med enkel skalldyrmix


Jeg er veldig glad i skalldyr.. hele året egentlig. For meg er ikke reker kun sommermat. De smaker da  best om vinteren!
Uansett - hva med å lage en vri på serveringen neste gang....? I stede for å servere rekene som de er, lag en deilig og smakfull mix.

Dette er min oppskrift på en utrolig god røre med mye godt fra havet:

Godt brød (ikke kjøp loff... men en mellomvariant)
Majones
Rømme
Vårløk
Hvitløk
Avokado (ikke helt myk... gjerne litt tyggemotstand)
Sitron
salt/pepper
Dill
Persille
Reker
Krepsehaler (kan sløyfes)
Hummer (kan sløyfes)

Start med å hakke ingrediensene fint. Også avokadoen. Rekene renses og hakkes fint opp, sammen med krepsehalene/hummer. Lag en dressing av rømme og majones, litt sukker, sitron, salt og pepper.
Bland passe mengde i røren... den skal være litt bløtere enn bare å henge sammen. Finhakk dill og persille og bland inn. La den gjerne stå litt i kjøleskapet for å "sette seg".
Serveres på stekt brød.. som har fått en liten lett runde med et hvitløksfedd + en sitronbåt som man kan klemme over.
Dette er en super måte å bruke rekerester på . Lagres i kjøleskap, tett boks.


Enjoy! :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar