mandag 25. april 2011

Når hverdagen kommer....

... og tiden på kjøkkenet ikke strekker helt til, har de fleste en lei tendens til å ty til ferdigprodukter. Selvsagt er det ingenting i veien med å "jukse" litt innimellom, men med litt planlegging kan ferdigproduktet være noe du har laget tidligere, som nå ligger i fryseren.
Et godt eksempel på noe du kan lage i store mengder og fryse ned, er pasta/pizza saus.
Pastasaus på glass, er noe skikkelig herk, og smaker slett ikke det den skal.
Min versjon av en Bolognese, er frisk, smaksrik - og rask.
Du trenger:

Hakkede tomater
Tomatpurè
Løk
Hvitløk
Stangselleri
Gulrot
Chili
Kyllingkraft/buljong
Sukker
salt/pepper
Kyllingkjøttdeig (eller annet type kjøtt)
Pasta skruer (eller den type pasta du liker best)
Basilikum og persilledryss

Ha en varm gryte med olje, hvor du freser hvitløk, chili, løk, stangselleri og gulrot. Grønsakene bør deles opp i forholdsvis små biter. La smakene komme godt ut, uten at de får farge. Jeg bruker 1 ss med tomatpurè, for å få en mer intens tomatsmak. Bland denne med grønsakene i gryta.
Ha over boksen med de hakkede tomatene, og kyllingbuljong/fond.
Dette må gjerne stå å putre en stund, på svak varme, slik at alle smakene får satt seg skikkelig. Smak til med en god klype sukker, salt og pepper.
Blir sausen for innkokt, kan du tilsette litt vann, for rett konsistens.
Stek kjøttdeigen og kok pasta, al dente. Bland kjøttet ned i sausen.
Jeg liker godt å blande sausen med den ferdigkokte pastaen, slik at "alle" får saus på seg :)
Til slutt legger jeg over et urtedryss - både for smaks og syns skyld. Har du parmesan, river du et generøst stykke over det hele.
Det blir ikke enklere og bedre hverdagsmat enn dette!



Dropp den dyre og lite smakfulle ferdigsausen, da dere. Det tar ikke lengre tid å lage trippel porsjon, enn enkel.
Sørg for at ferdigmaten du serverer, er laget på ditt eget kjøkken. Bruk gjerne en liten time i helgen til å lage ferdig endel av ukesmenyen på forhånd.


Ha en strålende uke, alle sammen :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar