mandag 16. april 2012

Vår - og dermed ny bloggenergi!



Jada, jeg er her... selv om det er lenge siden nå!
Føler at energien og overskuddet alltid kommer med våren... og nå er vi jo ikke i min favorittsesong, matmessig....Uten tvil!
Så fremover skal dere få endel retter som både er "bikinikropp-vennlige", og kanskje ikke fullt så vennlige. Gode skal de være alle sammen.
Derfor døper jeg denne uken til Salatuke, og drar i gang med en asiatisk favoritt.



Til min "Friske Fristelse" trenger du følgende:

Frisk koriander
Agurk
Sukkererter
Ruccola
Gulrot
Stangselleri
Olivenolje
Sitron/Lime
Sukker
Chilli (rød)
Ingefær (fersk)
Hodekål
Hvitløk

Start med å varme lett på oljen (ikke bruk extra virgin) og finhakket hvitløk, chilli og ingerfær. Skal bare få ut alle de gode aromaene, og ikke frese. Avkjøl, og smak til med sitron skall og saft, samt salt og pepper. Litt sukker er alltid å anbefale, for å fremheve og runde av smakene.
Deretter strimler du grønsakene fint, som på bildet.
Ha de over i en passende bolle. Ha over den smakfulle oljen. Dette kan godt stå å trekke en stund på benken. Ha over ruccolaen helt til slutt, så den ikke blit "soggy".
Hakk opp rause mengder koriander (som jeg elsker) og bland inn før servering.
Kan serveres som tilbehør til det meste. Mine favoritter er Scampi, kylling og hoisin svinefilet.

Enjoy! :)






2 kommentarer: