onsdag 18. april 2012

Dronningen av restemat!

Jada - det er meg! :)
Jeg kaster aldri mat. Det tror jeg at min kjære mormor lærte meg. Hun opplevde krigen og hadde et spesielt forhold til å ta godt vare på maten.

I vår husstand er det slik at man flere ganger i uken spiser middag alene. Da er valget å faktisk gidde å lage seg middag fra scratch, eller lage seg noen brødskiver. Jeg foretrekker det første, og føler at dagen egentlig ikke er særlig bra uten ordentlig middag.
Som en grunnregel, steker jeg feks alltid litt ekstra kyllingkjøttdeig enn jeg kommer til å spise, lager 1 ekstra kyllingfilèt eller varmer 1 ekstra laksebit.
I dag hadde jeg kald laksefilèt til overs, og siden jeg hadde lyst på parmesan, ble det denne retten:

Til min restepasta trenger du:

Fiskefond/kraft ( i verste fall en buljongterning)
Laks
Vårløk/purre
Stangselleri
Hvitløk
Fløte
Creme fraishe
Sitron
Sukkererter
Parmesan
Pasta ( kunne like gjerne kuttet ut pasta, og lagt litt salat på talerkenen i stede)
Pinjekjerner
Tomatpurè


Lag sausen først. Fres hvitløk, purre, stangselleri i en middels varm gryte. Hell over litt fløte og fiskekraft, 1ts tomatpurè og 1 ss creme fraishe. Kok pasta. Bland i laksen og la den bli varm i sausen. Ikke rør, den faller fra hverandre.
Bland alt i en stor bolle... pasta, laks og saus, sukkererter og til slutt litt grovt revet parmesan. Bland veldig forsiktig.
Dette er unnagjort på 10 min - noe som er et kjempe pluss i en hektisk hverdag.

Parmesan er et must til pasta... og har du friske urter på kjøkkenet, så bruk dem!
Dette er våre "unge" urter, som koser seg i vinduskarmen.




Enjoy! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar