lørdag 3. desember 2011

Kalkunfilèt med rotmos og spicy saus

I disse førjulstider er det gøy å flørte litt med julesmakene......så i dag har jeg servert "julekrydret" kalkunbryst, med rotmos og spicy rødvinssaus.
Jeg kjøpte inn et ferdig krydret kalkunbryst på Rema1000 før helgen, og det smakte veldig bra - billig var det også. Anbefales!
Brun brystet på begge sider i en varm panne, pass på å ikke svi krydderne. Sett inn i ovnen på 180 grader i ca 15 min. La det hvile i 10 min etterpå.

Sett på en kjele og kok opp vann. Skrell kålrabi og del i småbiter. La de få koke en stund før du har over hakkede potetbiter. Kokes til heeeelt mørt. Fres sopp, løk og stangselleri i en kjele, sammen med rød chili og et fedd hvitløk. Ha over et lite glass rødvin og la dette reduseres til halv mengde. Bruk litt fløte, 1 ts sennep  og noen dråper med flytende kalvefond. (Kylling og grønsak, funker også)
Stek noen små brokkolibuketter, til topping.
Når poteter og kålrot er mørt, hell av vannet og damp det på platen før du moser det hele lett sammen. La det være noen biter igjen. Bruk smør, muskattnøtt, salt og pepper + noen få dråper fløte for å binde det hele sammen.

Enjoy!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar